1953. godine pod nazivom Tvornica Danilo Štampalija na adresi Murvička 1 u Zadru, osniva se tvornica kruha s namjenom proizvodnje kruha i ostalih pekarskih potreba za područje Zadarske županije.
U prvim godinama rada tvornica zapošljava preko 300 radnika i hrani preko 50.0000 građana te je svojim kruhom nahranila mnoge Zadarske generacije.
Razvoj
Procesom pretvorbe od 1993. godine tvrtka prelazi u privatno vlasništvo, te je od 2012. godine do danas u većinskom vlasništvu Josipa Bošnjaka.
Nakon završenog procesa pretvorbe od 2012. godine počinje intenzivan proces ulaganja sa brojnim promjenama stanja koje su implementirane kako bi se tvrtka modernizirala i mogla konkurirati na domaćem i stranom tržištu.
Investicijom od preko 68.000.000,00 kuna uloženo u kupovinu proizvodne lokacije u Gaženičkoj cesti 5 u Zadru, uključujući izgradnju novog proizvodnog i specijaliziranog skladišnog pogona, sa nabavom i ugradnjom moderne proizvodne tehnološke opreme za produktivnu modernu proizvodnju pekarskih proizvoda, pekarskih slastica i slastičarskih proizvoda obimnog asortimana, uključujući svakodnevnu proizvodnju i isporuku svježeg programa, te razvoj, skladištenje i specijaliziranu distribuciju smrznutog programa po određenim vrstama proizvoda.
Po obimu proizvodnje, asortimanu i tehnologiji proizvodnje, tvrtka je po svojoj djelatnosti jedna od najmodernijih na Jadranskoj obali i južnom dijelu Hrvatske. Njeni marljivi stručni radni ljudi na čelu sa stručnom, rukovodećim kadrom najveći su kapital i vrijednost, te garancija uspjeha tvrtke i prosperitetne pozicije na tržištu.
Danas
Tvornica kruha Zadar može se pohvaliti s jednom od najdugovječnijih tradicija proizvodnje u Hrvatskoj. Uz naš kruh rasli su brojni Zadrani, a naši proizvodi svakodnevno prate naše vjerne kupce kroz čitav život. Prošli smo dug i izazovan put pretvorbe u privatno poduzeće, a iz tog procesa smo izašli kao suvremeno poduzeće koje njeguje svoju tradiciju.
Koristimo najmoderniju tehnologiju u proizvodnji, a povjerenje koje nam ukazuju naši kupci temelji se na kvaliteti naših proizvoda koju neprestano pokušavamo unaprijediti. Put kvalitete, neprestanog učenja i unaprjeđivanja te očuvanja tradicije je naš putokaz za budućnost i glavna nit vodilja našeg poslovanja.
64
S vama smo već 64 godine !
246
Možete uživati u raznolikosti od 246 proizvoda.
235
Za naše proizvode brine se 235 zaposlenika.
14
Naši proizvodi dostupni su u 14 poslovnica.
Proizvodni proces
Kod razvoja novih proizvoda i na razvojnim programima pored stručnog potencijala vlastitog kadra i proizvodne tradicije, razvijamo i suradnju s vanjskom razvojnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu, sveučilišnim ustanovama, renomiranim proizvođačima iz zemlje i inozemstva.
Primjenjujemo obvezne svakodnevne kontrole kvalitete ulaznih sirovina s laboratorijskim metodama ispitivanja uz stalnu primjenu ispitivanja i primjene organo-leptičkih metoda naših stručnih ljudi zaduženih za praćenje i kontrolu procesa dnevne proizvodnje.
U suradnji preferiramo suradnju s domaćim malim i srednjim dobavljačima sirovina i poluproizvoda, uključujući razvoj poslovne suradnje s kontinuiranom kvalitetom isporuke i razvojem izvorne kvalitativne prednosti.
Nastojimo u potpunosti pratiti tržišne trendove s inovacijama u tehnološkoj proizvodnji uz forsiranje upotrebe domaćih izvornih sirovina i poluproizvoda, uz opravdan i neophodan nadomjestak sirovina iz uvoza, neophodno za praćenje visokog stupnja tehnološkog razvoja te proizvodnje i trendova na europskom tržištu.
U proizvodnji uvodimo trendove “ zdrave hrane ”, forsiranjem dodataka žitarica raži, heljde, buče, kod proizvodnje kruha, te upotrebi autohtonih sirovina iz Dalmatinske regije kod proizvodnje slastica kao što su rogač, smokva, višnja maraska i slično, što ako se akceptira naš asortiman, tradicija i kvaliteta proizvoda naša tvrtka ima poseban status u Zadarskoj županiji i široj regiji na području srednje Dalmacije.
Daloro marka
S ciljem približavanja svojih proizvoda kupcima, te u cilju bržeg razvoja vlastite maloprodaje i prepoznatljivosti proizvoda na tržištu u maloprodajnim lancima, od polovine 2013. godine Tvornica kruha Zadar osmišlja marku “DALORO” pod kojom se predstavlja na tržištu i u vlastitom maloprodajnom lancu u kojima se kupci imaju prilike upoznati sa našim proizvodima.
“DALORO” ( " Dalmatinsko zlato " ),simbol je za pekarske i slastičarske proizvode koji dolaze iz srca Dalmacije.
OTVORENJE PRVOG PRODAJNOG MJESTA U ZAGREBU, 2017. GODINE
Kako bismo s našim proizvodima bliže upoznali i stanovnike naše prijestolnice da osjete dašak i miris Dalmacije, otvorili smo u početku 2017. godine i doveli naše proizvode u centar Zagreba te nas sada možete pronaći u našoj “DALORO” poslovnici u Medulićevoj 14 u Zagrebu, te na prodajnoj lokaciji popiti dobru kavu, pojesti topli doručak, zasladiti se kolačem ili kupiti kruh i slastice za svoju obitelj.
U našim proizvodima uživaju, isporučuju se i možete ih pronaći u svim “DALORO” maloprodajnim lokacijama, kod maloprodajnih lanaca na maloprodajnim lokacijama mješovite robe, velikim maloprodajnim trgovačkim centrima, u “HORECA” programu naši proizvodi se isporučuju hotelskim lancima i restoranima, te u caffe-barovima, školama, vrtićima, staračkim domovima, turističkim kampovima i slično.
Također se možemo i pohvaliti da je kvaliteta naših proizvoda prepoznata i izvan granica Hrvatske, te se tako od 2016. godine naši proizvodi mogu pronaći i na izbirljivom zapadnoeuropskom tržištu u zemljama Europske zajednice.
tvornica kruha zadar
Gaženička cesta 5 23 000 Zadar
1953. godine pod nazivom Tvornica Danito Stampalija na adresi Murvička 1 u Zadru, osniva se tvornica kruha s namjenom proizvodnje kruha i ostalih pekarskih potreba za područje zadarske županije.
U prvim godinama rada tvornica zapošljava preko 300 radnika i hrani preko 50.0000 građana te je svojim kruhom nahranila mnoge zadarske generacije.
Procesom pretvorbe od 1993. godine tvrtka prelazi u privatno vlasništvo, te je od 2012. godine do danas u većinskom vlasništvu Josipa Bošnjaka. Nakon završenog procesa pretvorbe od 2012. godine počinje intenzivan proces ulaganja sa brojnim promjenama stanja koje su implementirane kako bi se tvrtka modernizirala i mogla konkurirati na domaćem i stranom tržištu.
Investicijom od preko 68.000.000,00 kuna uloženo u kupovinu proizvodne lokacije u Gaženičkoj cesti br.5 u Zadru,uključujući izgradnju novog proizvodnog i specijaliziranog skladišnog pogona, sa nabavkom i ugradnjom moderne proizvodne tehnološke opreme za produktivnu modernu proizvodnju pekarskih proizvoda, pekarskih slastica i slastičarskih proizvoda obimnog asortimana, uključujući svakodnevnu proizvodnju i isporuku svježeg programa,te razvoj, skladištenje i specijaliziranu distribuciju smrznutog programa po određenim vrstama proizvoda.
Po obimu proizvodnje, asortimanu i tehnologiji proizvodnje, tvrtka je po svojoj djelatnosti jedna od najmodernijih na Jadranskoj obali i južnom dijelu Hrvatske. Njeni marljivi stručni radni ljudi na čelu sa stručnom, rukovodećim kadrom najveći su kapital i vrijednost, te garancija uspjeha tvrtke i prosperitetne pozicije na tržištu.
Danas
Tvornica kruha Zadar može se pohvaliti s jednom od najdugovječnijih tradicija proizvodnje u Hrvatskoj. Uz naš kruh rasli su brojni Zadrani, a naši proizvodi svakodnevno prate naše vjerne kupce kroz čitav život. Prošli smo dug i izazovan put pretvorbe u privatno poduzeće, a iz tog procesa smo izašli kao suvremeno poduzeće koje njeguje svoju tradiciju.
Koristimo najmoderniju tehnologiju u proizvodnji, a povjerenje koje nam ukazuju naši kupci temelji se na kvaliteti naših proizvoda koju neprestano pokušavamo unaprijediti. Put kvalitete, neprestanog učenja i unaprjeđivanja te očuvanja tradicije je naš putokaz za budućnost i glavna nit vodilja našeg poslovanja.
64 GODINE
246 PROIZVODA
235 ZAPOSLENIKA
14 POSLOVNICA
Proizvodni proces
Kod razvoja novih proizvoda i na razvojnim programima pored stručnog potencijala vlastitog kadra i proizvodne tradicije, razvijamo i suradnju s vanjskom razvojnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu, sveučilišnim ustanovama, renomiranim proizvođačima osnovnih sirovina iz zemlje i inozemstva.
Primjenjujemo obvezne svakodnevne kontrole kvalitete ulaznih sirovina s laboratorijskim metodama ispitivanja uz stalnu primjenu ispitivanja i primjene organo-leptičkih metoda naših stručnih ljudi zaduženih za praćenje i kontrolu procesa dnevne proizvodnje.
U suradnji preferiramo suradnju s domaćim malim i srednjim dobavljačima sirovina i poluproizvoda, uključujući razvoj poslovne suradnje s kontinuiranom kvalitetom isporuke i razvojem izvorne kvalitativne prednosti.
Nastojimo u potpunosti pratiti tržišne trendove s inovacijama u tehnološkoj proizvodnji uz forsiranje upotrebe domaćih izvornih sirovina i poluproizvoda, uz opravdan i neophodan nadomjestak sirovina iz uvoza, neophodno za praćenje visokog stupnja tehnološkog razvoja e proizvodnje i trendova na europskom tržištu.
Uvodim o u proizvodnji trendove “zdrave hrane”, forsiranjem dodataka žitarica raži, heljde, buće, kod proizvodnje kruha, te upotrebom autohtonih sirovina iz dalmatinske regije kod proizvodnje slastica kao što su rogač, smokva, višnja maraska i slično, što ako se akceptira naš asortiman, tradicija i kvaliteta proizvoda naša tvrtka ima poseban status u Zadarskoj županiji i široj regiji na području srednje Dalmacije.
Daloro marka
S ciljem približavanja svojih proizvoda kupcima, te u cilju bržeg razvoja vlastite maloprodaje i prepoznatljivosti proizvoda na tržištu u maloprodajnim lancima, od polovine 2013. godine Tvornica kruha Zadar osmišljava marku “DALORO” pod kojom se predstavlja na tržištu i u vlastitom maloprodajnom lancu u kojima se kupci imaju prilike upoznati sa našim proizvodima.
“DALORO” ( Dalmatinsko zlato ),simbol je za pekarske i slastičarske proizvode koji dolaze iz srca Dalmacije.
OTVORENJE PRVOG PRODAJNOG MJESTA U ZAGREBU, 2017. GODINE
Kako bismo s našim proizvodima bliže upoznali i stanovnike naše prijestolnice da osjete dašak i miris Dalmacije, otvorili smo u početku 2017.godine i doveli naše proizvode u centar Zagreba te nas sada možete pronaći u našoj “DALORO” poslovnici u Medulićevoj 14, u Zagrebu, te na prodajnoj lokaciji popiti dobru kavu, pojesti topli doručak, zasladiti se kolačem ili kupiti doma kruh i slastice za svoju obitelj.
U našim proizvodima uživaju, isporučuju se i možete ih pronaći u svim “DALORO” maloprodajnim lokacijama, kod maloprodajnih lanaca na maloprodajnim lokacijama mješovite robe, velikim maloprodajnim trgovačkim centrima, u “HORECA” programu naši proizvodi se isporučuju hotelskim lancima i restoranima, te u caffe-barovima, školama, vrtićima, staračkim domovima, turističkim kampovima i slično